| suc6 | we gaan ons best doen in 2018 ook met de website | welke balk..... |
ter apel 11-7-2010 13-7-2010      TerugVoorbeschouwing Ovalracing 11 juli

“Teuben Transport “ Race of Champions & Gerry Meijerhof Memorial Trophy in de Superklasse

Ter Apel- De eerste helft van het raceseizoen zit er inmiddels op. Dat betekent dat we bij wedstrijd vier voor het Internationaal “AutoCircuit.nl” Nederlands kampioenschap zijn aangekomen. In alle klasses is het ongemeen spannend, er zijn vele titelkandidaten in de diverse klasses wat er voor zorgt dat er een zich zinderende strijd zal ontwikkelen om de te vergeven podiumplaatsen aan het eind van het seizoen te verdelen. In de Superklasse wordt er naast de punten voor het kampioenschap ook gestreden om de “Race of Champions” titel die mede mogelijk wordt gemaakt door Teuben Transport uit Ter Apel. Door aan deze dag een titel te verbinden zullen er een aantal extra deelnemers aan de start staan in de koningsklasse van het ovalracen.

Bij de junioren was Toine Koops de afgelopen wedstrijd verrassend sterk. Na twee wedstrijden zijn meerdere te moeten erkennen in de concurrentie ging hij nu met de overwinning aan de haal en wist hij zo de achterstand op Beau van der Velde te verkleinen. De dame uit Weert gaat met vijftien punten voorsprong de tweede helft van het seizoen in.

Deelname van terugkerende en nieuwe coureurs zorgde ervoor dat het publiek op het puntje van de stoel zat bij het aanschouwen van de races in de standaard 1400. Maarten de Boer had een top dag en won het dagklassement. De vraag is of de Boer zijn prestaties een vervolg kan geven en zo een serieuze bedreiging voor titelfavoriet Harm Veenstra kan volgen. Met de terugkeer van Martin Haaijer en Patrick Strijker en nieuwkomer Leonie Muter uit Ter Apel is de standaard 1400 goed gevuld.

In de standaard 2000 8V zag Rene Hooyer zijn voorsprong in het kampioenschap afgelopen wedstrijd verkleinen. Door het uitvallen in de finale kon Tale Ottens de achterstand met maar liefst negen punten verkleinen. Hooyer heeft nog altijd de leiding in handen maar hij kan zich met vier punten voorsprong op regerend kampioen Tale Ottens geen fouten meer permitteren.

De uit Assendelft afkomstige Klaas de Boer won de afgelopen race voor de derde keer op rij de dagzege in de Standaard 2000 16V. De concurrentie kon er wederom geen stokje voor steken alhoewel ze er dit keer dichtbij waren. Helmut Sonnenberg en Arvid Hekman zijn de grootste concurrenten maar ook Hans Nijboer en Andre de Jonge reden sterk tijdens de afgelopen races. Djony Meijer kende veel pech en kon daardoor geen vervolg geven aan zijn twee overwinningen tijdens de races op Hemelvaartsdag.

Tijdens de vorige races was de Sportklasse één van de smaakmakers. Met Rob Fischer en Kevin Zwiep als grootste concurrenten van elkaar zullen zij waarschijnlijk de titelstrijd gaan beslissen in de tweede helft van het seizoen. Jan Luth die betrokken was bij een crash moest na race twee toezien hoe de mannen om de dagzege streden in de Sportklasse. Orhan Turktas kent een bijzonder debuutjaar, hij heeft een zeer snelle bolide, maar wil zich nogal eens te snel door het veld “wurmen”, wat ten koste gaat in diverse officiële waarschuwingen. Het niveau ligt hoog in deze klasse, het zal dan ook nog een aantal spectaculaire races opleveren voordat 26 september de kampioen bekend zal zijn.

De nieuw ingevoerde BMW-Cup bewijst zichzelf telkens weer. Het is dan misschien moeilijk inhalen met de BMW 325I E36, dat zorgt er wel voor dat er creativiteit nodig is om de coureur voor je te passeren en maakt de tussenstand in het kampioenschap des te interessanter. Zo eindigden Tim Veldhuis, Allard Boes en Freddy Suelmann met een gelijk aantal punten tijdens de laatste wedstrijddag. Tim Veldhuis werd achter Arno Gons tweede in de finale waardoor de grootste beker een prooi werd voor Veldhuis.

In de Stockcar F2 klasse werd tijdens de vorige race gestreden om de titel “EuroMaster 2010”. Nadat vorig jaar Sebastiaan Vowinkel met de eer ging strijken is deze prijs weer terug in handen van Toon Schut. De eerste twee wedstrijden was hij nog aan het zoeken naar de juiste afstelling met elke wedstrijddag weer een andere auto. Maar op precies het juiste moment wist hij te pieken en ging hij tijdens de EuroMaster finale met de winst aan de haal. In de titel strijd is het ongemeen spannend, want het is Piet Huussen die slechts één puntje voorsprong heeft op Toon Schut. Met inmiddels 27 coureurs die het circuit hebben geprobeerd mag de stockcar F2 klasse een aanwinst worden genoemd voor de ovalraces in Ter Apel.

In de Superklasse was het de laatste wedstrijddag ongemeen spannend tussen Mark Teuben en Johan Sanders. Beide kemphanen zullen wederom de strijd met elkaar aangaan om zoveel mogelijk punten te scoren voor het kampioenschap. Daarnaast zullen de rijders in de Superklasse gaan strijden om de door Transportbedrijf Teuben gesponsorde “Race of Champions” titel. De Superklasse coureurs zullen vandaag af moeten rekenen met een aantal Hotrod coureurs zoals naar verwachting Mark Stegmeijer, Thorsten Klaka en John van den Bosch. Deze rijders zorgen ervoor dat het een titelstrijd zal worden met een meerwaarde. Na het missen van de vorige wedstrijd zal Lennard Schepers ook weer terugkeren met zijn VW Golf voorzien van dieseltechnologie in de Superklasse. De Ter Apeler Henk Kuper lijkt het steeds beter voor elkaar te krijgen nadat hij het seizoen met veel pech begon. Het ziet er dan ook naar uit dat deze titelstrijd een waardige naam heeft gekregen. Tijdens de “Race of Champions” wordt er naast de eerste drie prijzen ook een grote wisselbokaal uitgereikt aan de winnaar, deze bokaal is beschikbaar gesteld door Emming Motorentechniek uit Ter Apel. In de finale wordt er dan vervolgens gestreden om de Gerry Meijerhof Memorial Trophy, om Gerry nooit te vergeten.

Na de races van vandaag volgt er een korte zomerstop en zullen we u op zondag 29 augustus graag verwelkomen voor de voorlaatste wedstrijddag om het Internationaal “AutoCircuit.nl” Nederlands- en NNO clubkampioenschap, deze dag zullen tevens de National Hotrods voor ronde drie om het NHRRG kampioenschap aan de start staan, daarnaast strijden ze dan om de titel “EuroMaster 2010”.

Veel plezier a.s. zondag, het wordt genieten geblazen
 
Copyright © Racing Team de Boer | All rights reserved | Powered by J. Hildering | Design by M. Hildering